Legacy Foresight Monitor 2018 gaat van start!

30/01/2018

Legacy Foresight Monitor groeit naar 19 deelnemers. Het vierde jaarlijkse onderzoek naar nalatenschappen in Nederland gaat van start met 4 nieuwe organisaties en 15 oude bekenden. Samen zijn ze goed voor de helft van het totaal aantal nalatenschappen voor goede doelen. Nieuwe deelnemers zijn Cordaid, Longfonds, Save the Children en Stichting Vluchteling. Het onderzoek wordt weer uitgevoerd door Arjen van Ketel in samenwerking met het gerenommeerde Britse onderzoeksbureau Legacy Foresight.

In het jaarlijkse marktonderzoek kijken we in 2018 naar enkele specifieke aandachtsgebieden zoals:

· de impact van een veranderende generatie op nalatenschappen,

· wat is in-memory fondsenwerving en wat kunnen we er mee,

· en inzicht in de zogenaamde onzichtbare erflaters, mensen die een organisatie in hun testament opnemen zonder dat er contact is geweest.

De volledige lijst van deelnemers omvat KWF kankerbestrijding, Hartstichting, Dierenbescherming, Cordaid, Leger des Heils, Artsen zonder Grenzen, WWF, Amnesty International, Nierstichting, KNGF Geleidehonden, Longfonds, Liliane Fonds, CliniClowns, Greenpeace, Wakker Dier, Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling en Natuurmonumenten.

De onderzoeksrapporten met marktprognose, ontwikkeling van de markt, marketingactiviteiten en resultaten van de deelnemers en het consumentenonderzoek verschijnen in juni en september 2018 voor de deelnemers. In september publiceren we een korte samenvatting die ook voor niet-deelnemers op te vragen is. Het ‘snapshotreport’ over het afgelopen jaar is te downloaden via de website.

Meer informatie over dit onderzoek vind je op www.legacyforesight.nl