Vier nieuwe deelnemers aan Legacy Monitor 2019

12/04/2019

Legacy Monitor Netherlands 2019 is gestart met 4 nieuwe organisaties: Alzheimer Nederland, IFAW, National Ouderenfonds en Plan Nederland.
Samen zijn de 19 consortium leden van 2019 goed voor bijna de helft van alle nalatenschappeninkomsten van de top 100 nalatenschappenontvnagers in Nederland.
Het programma van dit jaar gaat door met analyseren van de performance en de marketing benchmak,  Daarnaast is ere en update van de marktprognose van nalatenschappen en nieuw onderzoek naar de motivatie en gedrag van de nalaten-donateurs.

Nalatenschappen zijn nu een belangrijk bron van inkomsten voor non-profits. In 2016 ontvingen de 110 grootste ontvanger samen €311 miljoen  uit nalatencshappen. Dit staat voor 27% van alle eigen fondsenwervingsinkomsten. In 2005 was dit nog slecht 21 Snelle groei voorspellenw e voor de komende 10 jaar, gemiddeld 3,8% per jaar.  In deze peridoe groeit  het aantal overledenen in nederland met 1,1%, huisprijzen zullen 3,9% per jaar stijgen en de voor effecetn is de groeiverwachting 3,3% per jaar.   

Arjen van Ketel, programma manager van Legacy Monitor Nederland: “We zijn erg blij met de deelname van de nieuwe goed doelen. Met dit grote aantal deelnemers is de omvang van de gezamelijke dat erg groot en daarmee onze benchmark en analuyse erg robuust. Ook kunne we goede vergelijkingen maken tussen verschilende sectoren.  Het maakt ook verdre consyumentenonderzoek mogelijk. We kijken dit jaar naar  de groei van het maken van testamenten, gedrag en perceptie rond begunstigen van goede doelen, en special dat van de babyboomers.  

Nieuw dit jaar? 

Het  Legacy Foresight Netherlands team plant een nieuw  research project over de de Nederlandse ’onzichtbare testateur’ – de 46% van de mensen die een testament voor goede Doelen maken , die die bij leven bij de begunstigde goed doelen onbekend zijn. Dit extra onderzoek met diepte-enquêtes bij 500 Nederlanders met een goede doelen testament, bouwt voort op de inzichten die afgelopen jaar  zijn opgedaan in hetBritse Invisible Legator project.