Gastspreker 'Nalaten en Cultuur' bekend

07/08/2019

Op 18 september start de driedaagse training Nalatenschappen werven voor Cultuur’. Gastsprekers zijn Lena Vizy van Amnesty International, Robbert Jan Feunekes van het Universiteitsfonds Universiteit Utrecht en oud kandidaat-notaris Jan Bart Uildriks van It Fryske Gea.

Lena Vizy is verantwoordelijk voor de werving van nalatenschappen bij Amnesty International. Daarvoor werkte ze 7 jaar bij Nationale Opera en Ballet. Zij zal haar ervaringen bij Amnesty vertalen naar advies voor de culturele sector. 

Robbert Jan Feunekes, Universiteit Utrecht, zal ingaan op de manier waarop je nalatenschappen tot een belangrijke inkomensbron kan maken in een complexe organisatie met een hoogopgeleide, betrokken doelgroep. Met insights uit de bijzondere nalatenschap die de Universiteit Utrecht dit jaar toeviel.

Jan Bart Uildriks is jurist en fondsenwerver bij It Fryske Gea. Voordat hij zich inzette voor landschap en cultuur in Friesland, werkte hij bij een groot notariskantoor. Jan Bart gaat in op de juridische en fiscale kant van nalaten.

De 3-daagse training biedt culturele instellingen alle handvatten voor het opzetten van een programma voor de werving van nalatenschappen, een steeds belangrijkere bron van fondsenwerving. Ook voor de culturele sector liggen hier veel kansen.

De training wordt gegeven door Arjen van Ketel, Fusien Verloop en Marischka Leenaers. Er zijn nog een paar plaatsen voor de training beschikbaar.

Kijk voor meer informatie en reacties van eerdere deelnemers op https://www.lvwadvies.nl/wat-we-doen/initiatief-nalaten-en-cultuur/