Publicaties

Het nieuwe handboek nalaten

Een goed doel in het testament

Door Arjen van Ketel (ed), Amsterdam University Press, 2024

Het Handboek nalatenschappen is onmisbaar voor de werving van nalatenschappen voor fondswervende instellingen in Nederland en België en geeft antwoord op de vraag hoe jij meer inkomsten voor jouw organisatie kan genereren. Arjen van Ketel, de nestor van werving van nalatenschappen, bespreekt alle aspecten hiervan op een toegankelijke wijze en gebruikt veel voorbeelden die nuttig zijn voor de praktijk.

In dit geheel vernieuwde handboek leer je hoe je een passende strategie en propositie ontwikkelt, een wervingsprogramma opzet, maar biedt ook de nodige achtergrondkennis over de wereld van nalatenschappen. Zo komen de afwijkende dynamiek van deze wervingspraktijk, met bijvoorbeeld zijn lange doorlooptijd en gemiddeld hoge bedragen, en juridische achtergrondkennis, over bijvoorbeeld het testament en praktijken bij de notaris, ruimschoots aan bod.

Dit nieuwe handboek, samengesteld door Van Ketel in samenwerking met vooraanstaande experts uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, is de essentiële gids voor iedere professional in de nalatenschappenwerving.

Bestellen

Het nieuwe handboek nalatenschappen