Nieuws

Legacy Foresight Monitor 2018 gaat van start!

30/01/2018

Legacy Foresight Monitor groeit naar 19 deelnemers. Het vierde jaarlijkse onderzoek naar nalatenschappen in Nederland gaat van start met 4 nieuwe organisaties en 15 oude bekenden. Samen zijn ze goed voor de helft van het totaal aantal nalatenschappen voor goede doelen. Nieuwe deelnemers zijn Cordaid, Longfonds, Save the Children en Stichting Vluchteling. Het onderzoek wordt weer uitgevoerd door Arjen van Ketel in samenwerking met het gerenommeerde Britse onderzoeksbureau Legacy Foresight.

Lees verder


Free Wills Month start in Nederland

15/01/2018

Dit najaar wordt de eerste Free Wills Month in Nederland georganiseerd. De campagne biedt gedurende een maand de mogelijk om gratis een testament te maken met een goed doel er in. De campagne wordt mogelijk gemaakt door een groep goede doelen en deelnemende notarissen. Projectleider is Suzanne Morton-Taylor.

Lees verder


Samenwerking met Suzanne Morton-Taylor

06/10/2017

Suzanne Morton-Taylor start per 1 november een samenwerking met Arjen van Ketel om de nalatenschappensector te ondersteunen, waarbij zij zich zal richten op interimopdrachten, projecten en nieuwe producten en Arjen zich focust op consultancy, onderzoek, trainingen en telemarketing. Met deze samenwerking zijn Suzanne en Arjen in staat een totaalpakket te bieden op het gebied van werving van nalatenschappen: van advies tot implementatie. Ze worden daarbij ondersteund door projectmedewerker Paulien Hillegers. Suzanne Morton-Taylor werkte hiervoor ruim 4 jaar bij de Hartstichting. Zij was daar verantwoordelijk voor de werving van nalatenschappen. Suzanne was ook een van de drijvende krachten achter de gezamenlijke campagne nalaten. Eerdere ervaring op het gebied van nalatenschappenwerving deed  zij op in haar werk voor Stichting Nationale Dierenzorg en World Animal Protection. Ook heeft ze ruime ervaring in communicatie, onder andere als woordvoerder citymarketing van de stad Den Haag.

Lees verder


De harde cijfers over werving en inkomsten van nalatenschappen

04/10/2017

Deze zomer verscheen ons nieuwste Legacy Foresight Netherlands onderzoek. Een samenvatting (snapshot report) is nu gratis opvraagbaar . De drie thema’s; De vooruitzichten voor de nalatenschappensector, De houding van Nederlanders over nalaten en goede doelen De investeringen in de werving van nalatenschappen Het econometrische voorspellingsmodel van Legacy Foresight wijst op een versnelde groei. De groei in de afgelopen tien jaar van  2,6% per jaar stijgt het komende decennium naar gemiddeld 3,4% per jaar. Het onderzoek onder oudere Nederlanders bevestigt dat vooral mensen zonder kinderen en trouwe donateurs aan goede doelen (willen) nalaten. Babyboomers (de groep tussen 50 en 70) blijken nog meer bereidwillig dan de 70-plussers. Dat is zeer hoopvol omdat deze ‘jongere ouderen’ meer vermogen hebben en nu al grotere schenkingen doen via het testament.

Lees verder


Specialisatie in werving van Nalatenschappen

04/10/2017

Op 18 januari 2018 start in Amsterdam de 8e leergang werving nalatenschappen. De leergang is een absolute aanrader voor iedereen die professioneel nalatenschappen wil gaan werven. Grote organisaties als Hartstichting, Leger des Heils, Artsen zonder Grenzen, Greenpeace en de Dierenbescherming leiden hier hun medewerkers nalatenschappen op. Ervaren fondsenwervers uit middelgrote organisaties uit de charitatieve en culturele sector gebruiken deze opleiding om zich te specialiseren. De inschrijving is gestart. Schrijf je tijdig in, er is een vroegboek korting tot 1 november en een maximum van 12 deelnemers. De opleiding geeft deelnemers in 6 lesdagen en 2 coaching momenten, alle kennis, netwerken en finesses over de werving van nalatenschappenwerving uit Nederland en andere landen. Deelnemers werken in de leergang direct aan een strategie, audit, of verbeterplan voor de eigen organisatie. Voor het gehele programma klik hier

Lees verder


Legacy Foresight: versnelde groei in komende 10 jaar

02/10/2017

Onlangs verscheen het grote Nalatenschappen onderzoek 2017 van het vermaarde Britse onderzoeksinstituut Legacy Foresight in samenwerking met Arjen van Ketel. Dit onderzoek, in opdracht van 15 grote Nederlandse goede doelen, werd dit jaar voor de derde keer gehouden. Het korte publieksversie (Snapshot Report) is nu op te vragen. Hierin delen de deelnemende goede doelen de algemene bevindingen met de gehele sector. De drie thema’s van het onderzoek zijn: De vooruitzichten voor de nalatenschappensector, De houding van Nederlanders over nalaten en goede doelen De investeringen in de werving van nalatenschappen Het econometrische voorspellingsmodel van Legacy Foresight wijst op een versnelde groei. De groei in de afgelopen tien jaar van  2,6% per jaar stijgt het komende decennium naar gemiddeld 3,4% per jaar. Belangrijk daarin zijn

Lees verder


Legacy Conferentie London

07/09/2017

Op 9 oktober 2017 ontmoeten de nalatenschappenwervers uit Groot-Brittanië en andere landen elkaar in London. Een must voor de legacy fondsenwervers en managers die up to date willen blijven.  Interessante programmaonderdelen zoals een ontmoeting met mensen die een goed doel in hun testament hebben opgenomen, alles over nalatenschappen en de nieuwe privacywetgeving. Dit jaar zijn er meer workshops dan ooit, ook over het maken van een strategie, in memory giving en nog veel meer. Het hele programma vind je hier. De deelnemares aan het Nederlandse Legacy Foresight onderzoek hebben om dinsdag 10 november een extra ochtendpogramma, over enkele specifiek voor Nederland interessante onderwerpen.

Lees verder


Legacy Foresight 2017 onderzoek gepresenteerd

10/08/2017

Op 22 juni werden de resultaten van het jaarlijkse onderzoek naar nalatenschappen gepresenteerd aan de 15 deelnemende organisaties. Deze fondsen ontvangen nu samen zo’n 2500 nalatenschappen, de helft van alle erfenissen voor de top 100 goede doelen. Dit jaar is er naast de vast groeiprognose ook consumentenonderzoek naar rol van de notaris, belang van goedkopere en online testamenten en de communicatie over nalatenschappen door de goede doelen. Verder levert het onderzoek inzicht in het relatieve belang van grote vermogens voor nalatenschappen, en van groepen binnen en buiten de database. Ook de stand van zaken rond de effort die de deelnemers stoppen in werving en de eerste resultaten in wat dat oplevert zijn interssant. De komende maand worden alle onderzoeksresultaten met de deelnemers gedeeld. Daarna verschijnt het jaarlijkse snapshot report met een samenvatting voor niet-deelnemers. meer info: hier

Lees verder


12 fondsenwervers voltooien leergang nalatenschappen

23/06/2016

Judith Zaal (Wakker Dier), Ans de Bruijckere (Hartstichting),Jolanda van der Velde (Parkinson Vereniging), Hermien Geerts en Ron Marseille (Leger des Heils), Sarieke Bronkhorst (Christal), Beate Gloudemans (Vastenaktie), Onno Yska (Vluchtelingenwerk), Emmy Janssen (Wilde Ganzen), Robbert Jan Feunekes (Universiteit Utrecht), Linda Muskens (Muskens Fundraising) en Jurjen Folkers (Youth for Christ) volgenden met succes de zesdaaagse leergang nalatenschappen. Dank aan RvdB voor de mooie nieuwe trainingslocatie in Amsterdam. Heb je ook interesse om de 6-daagse leergang te volgen, stuur me dan even een e-mail om een plaats voor de volgende leergang te reserveren. We starten januari 2018 in Amsterdam met de 8e jaargang.

Lees verder