Nieuws

Nalatenschappen werven in Corona-tijd?

02/04/2020

Hoe moeten wij nu communiceren over nalatenschappen, pauzeren we het werven? Hieronder een samenvatting met links naar actuele relevante artikelen en posts. Lees hier de adviezen:

Lees verder


Coronacrisis en inkomsten uit nalatenschappen

01/04/2020

Legacy Foresight kwam op 30 maart met een nieuwe forecast voor de inkomsten uit nalatenschappen in het VK, ook relevant voor Nederland! Britse goede doelen zullen volgens Legacy Foresight in 2020 3% tot 9% minder

Lees verder


23 deelnemende goede doelen voor Legacy Monitor

06/02/2020

Het jaarlijks onderzoek naar nalatenschappen kent zes nieuwe deelnemers. Welkom aan Artsen zonder Grenzen, Dokters van de Wereld, Maag Lever Darm Stichting, Oranje Fonds, ReumaNederland en Save the Children. In totaal komen we dit jaar op 23 deelnemende goede doelen. In juni verschijnen de eerste resultaten.

Lees verder


Initiatief Nalaten & Cultuur organiseert 3-daagse training

05/02/2020

Arjen van Ketel werkt samen met Leenaers Verloop van der Westen om de cultuursector te versterken in hun werving van nalatenschappen. Het ‘Initiatief Nalaten & Cultuur’ biedt daarvoor een platform voor kennisdeling, onderzoek, advies en trainingen. In het najaar start de nieuwe training.

Lees verder


Legacy Monitor 2019 Nederland, download hier het gratis snapshot report

04/02/2020

Het nieuwste marktonderzoek met de 19 vooraanstaande Nederlandse organisaties geeft ons een actueel diep inzicht in werving en inkomsten van nalatenschappen. Voor de belangrijkste conclusies en het bestellen van het snapshot report lees hier verder:

Lees verder


Free Wills Month start in Nederland

15/01/2020

In voorjaar 2021 plannen we de eerste Free Wills Month in Nederland. De campagne biedt gedurende een maand de mogelijk om gratis een testament te maken met een goed doel er in. Deelnemende goede doelen en notarissen maken de campagne mogelijk. De organisatie is in handen van Arjen van Ketel in samenwerking het welbekende Britse Free Wills Month.

Lees verder


Specialisatie in werving van Nalatenschappen

01/01/2020

30 januari 2020 startte alweer de 10e Leergang Werving Nalatenschappen. De Leergang is een absolute aanrader voor iedereen die professioneel nalatenschappen wil gaan werven. Grote organisaties als Hartstichting, Leger des Heils, Artsen zonder Grenzen, Greenpeace en de Dierenbescherming leiden hier hun medewerkers nalatenschappen op.

Lees verder


10 fondsenwervers voltooien leergang nalatenschappen 2019

22/08/2019

In juli sloten we de 9e Leergang Nalatenschappen af. De 10 afgestudeerden van dit jaar: Christel Beentjes (Bio Vakantieoord), Arianne van Ballegooij (Universiteitsfonds Wageningen) Barry Jager (Leprastichting), Hermance Collot d’Escury (Prinses Maxima Centrum), Judith van Kranenburg, Berrie Jurg en Angelique van Dijk (Oranje Fonds), Margot Kiezenberg (Zonnebloem), Marnix Lok (Stichting Vluchteling) en Hieper Verheggen (Freelancer).

Lees verder


Consumenten Onderzoek Legacy Monitor verschenen

26/06/2019

Dit onderzoek geeft aan dat de omstandigheden voor het nalaten aan goede doelen zich positief ontwikkelen. Het percentage 50-plussers met een testament is licht gestegen naar 46%. Ook stijgt het aantal mensen met interesse om een goed doel op te nemen. Een groter deel van de oudere Nederlanders voelt zich zeker over hun financiële situatie na pensionering. Ook over goede doelen zijn zij meer positief, al blijft men kritisch over de hoeveelheid giftverzoeken. Dit laatste geldt nog niet voor de ontvangen communicatie rond nalaten.

Lees verder