Nieuws

Legacy Conferentie London

10/07/2018

Op 8 oktober 2018 ontmoeten de nalatenschappenwervers uit Groot-Brittanië en andere landen elkaar in London. Een must voor de legacy fondsenwervers en managers die up to date willen blijven. 

Lees verder


Specialisatie in werving van Nalatenschappen

02/07/2018

In januari 2019 start in Amsterdam alweer de 9e leergang werving nalatenschappen. De leergang is een absolute aanrader voor iedereen die professioneel nalatenschappen wil gaan werven. Grote organisaties als Hartstichting, Leger des Heils, Artsen zonder Grenzen, Greenpeace en de Dierenbescherming leiden hier hun medewerkers nalatenschappen op.

Lees verder


12 fondsenwervers voltooien leergang nalatenschappen 2018

22/06/2018

Maaike van Veen (Eye Care Foundation), Alice Duiven (Cultuurbron), Mariëtte Flipse (Stichting voor Vluchteling UAF), Marlies van Roy (de Zorggroep), Agnes van Veen (Stichting Erfgoedpark Batavialand), Marijke Blom (Quadriflolium Fondsenwerving), Marise Bosma (Leger des Heils), Ron Marseille (Leger des Heils), Imke Vunderink (Alzheimer Nederland), Jelia den Herder (Stichting Vier Voeters), Nadja van Deursen (Nationale Opera en Ballet) en Karin van der Leest (Fonds Verstandelijk Gehandicapten) volgenden met succes de zesdaaagse leergang nalatenschappen. 

Lees verder


Legacy Foresight Monitor 2018 gaat van start!

30/01/2018

Legacy Foresight Monitor groeit naar 19 deelnemers. Het vierde jaarlijkse onderzoek naar nalatenschappen in Nederland gaat van start met 4 nieuwe organisaties en 15 oude bekenden. Samen zijn ze goed voor de helft van het totaal aantal nalatenschappen voor goede doelen. Nieuwe deelnemers zijn Cordaid, Longfonds, Save the Children en Stichting Vluchteling. Het onderzoek wordt weer uitgevoerd door Arjen van Ketel in samenwerking met het gerenommeerde Britse onderzoeksbureau Legacy Foresight.

Lees verder


Free Wills Month start in Nederland

15/01/2018

In 2019 wordt de eerste Free Will Month in Nederland georganiseerd. De campagne biedt gedurende een maand de mogelijk om gratis een testament te maken met een goed doel er in. De campagne wordt mogelijk gemaakt door een groep goede doelen en deelnemende notarissen.

Lees verder


De harde cijfers over werving en inkomsten van nalatenschappen

04/10/2017

Deze zomer verscheen ons nieuwste Legacy Foresight Netherlands onderzoek. De drie thema’s; De vooruitzichten voor de nalatenschappensector, De houding van Nederlanders over nalaten en goede doelen De investeringen in de werving van nalatenschappen Het econometrische voorspellingsmodel van Legacy Foresight wijst op een versnelde groei.

Lees verder


Legacy Foresight 2017 onderzoek gepresenteerd

10/08/2017

Op 22 juni 2017 werden de resultaten van het jaarlijkse onderzoek naar nalatenschappen gepresenteerd aan de 15 deelnemende organisaties. Deze fondsen ontvangen nu samen zo’n 2500 nalatenschappen, de helft van alle erfenissen voor de top 100 goede doelen. Dit jaar is er naast de vast groeiprognose ook consumentenonderzoek naar rol van de notaris, belang van goedkopere en online testamenten en de communicatie over nalatenschappen door de goede doelen.

Lees verder