Arjen van Ketel gaat samenwerken met Legacy Futures

10/01/2023

Arjen van Ketel sluit zich aan bij het Britse adviesbureau Legacy Futures. Sinds 2014 is hij hoofd van de Nederlandse Legacy Monitor van Legacy Foresight. Dat bedrijf is onder deel van de Legacy Futures waar ook de adviestak Legacy Link onder valt. Vanaf 1 januari worden alle advies- en opleidingsactiviteiten van Arjen van Ketel onderdeel van de samenwerking. 
Legacy Futures wil haar adviserende rol in Nederland en andere Europese landen versterken. De aanstelling van Arjen volgt op de komst van Lena Vizy eind 2022.

Arjen van Ketel, Nederlands pionier, zegt over zijn benoeming.
“Geven via een nalatenschap is de afgelopen 25 jaar aanzienlijk in belang toegenomen.  Werken met Legacy Futures zorgt ervoor dat organisaties in Nederland en in heel continentaal Europa ook toegang hebben tot de nieuwste internationale expertise op dit steeds belangrijker wordende gebied van fondsenwerving. Fijn om nu in deze nieuwe context samen met Lena Vizy onze collectieve kennis en ervaring naar de sector te brengen.

Ashley Rowthorn, Managing Director van Legacy Futures, voegt toe: 
"Onze Legacy Futures missie is om goede doelen te helpen groeien in inkomsten uit nalatenschappen. We weten dat dit een gebied van groei is met een aanzienlijk potentieel voor organisaties in alle soorten en maten, en we streven ernaar hun die kansen te laten realiseren. In de komende decennia zal Geven via het testament verder in belang toenemen, meer dan alle andere vormen van geven. Onze groep werkt al meer dan 30 jaar op het gebied van legacy Giving en In Memoy Giving en ondersteunt meer dan 200 goede doelen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en in heel Europa.  Met Arjen van Ketel en Lena Vizy in ons team kunnen we hierop verder bouwen, gesterkt door hun ervaring en baanbrekende aanpak."

Hoogtepunten van het programma voor 2023 zijn onder meer:
De negende Nederlandse Legacy Monitor start in januari met een recordaantal deelnemers. Daarnaast start de leergang Nalaten en de opleiding voor culturele organisaties. Later dit jaar beginnen we met een nieuw onderzoeksproject naar Nederlandse toekomstige erflaters volgen diverse adviestrajecten in Nederland en Duitsland.
Om dit nieuwe partnerschap te vieren, lanceert Legacy Futures een nieuwe internationale beurs, voor goede doelen buiten het Verenigd Koninkrijk die willen investeren in werving van nalatenschappen of In memory giving. Alle details zijn te vinden op de website https://legacyfutures.com/legacy-futures-bursary-awards-2023/