Over mij

Arjen van Ketel is specialist in de werving van nalatenschappen. Hij heeft ruim dertig jaar ervaring in fondsenwerving. Sinds 2001 is hij actief in de werving van nalatenschappen en ondersteunde hij ruim vijftig non-profitorganisaties met onderzoek, strategieontwikkeling en de uitvoering van hun wervingscampagnes. Daarvoor sprak hij met honderden toekomstige erflaters en deed hij onderzoek naar ruim 5000 erfenissen met een goed doel.

Sinds 2023 heeft Arjen van Ketel zich aangesloten bij het Britse consultancybedrijf Legacy Futures waar hij een team vormt met Lena Vizy.
“Een belangrijk uitgangspunt voor mij is het versterken van de know-how en vaardigheden van non-profitorganisaties. Respectvolle werving van nalatenschappen is geen simpel uit te besteden klus, effectief werven kan alleen wanneer de hele organisatie erbij betrokken is”. 

Achtergrond en loopbaan
Na de Universiteit van Amsterdam startte Arjen van Ketel zijn fondsenwervingsloopbaan in 1989 bij Milieudefensie. Van 1998-2008 werkte hij voor de communicatiebureaus Delphi en WWAV. Sinds 2014 vertegenwoordigt hij Legacy Foresight in Nederland. Hij is actief lid van het netwerk van Europese Non-profit consultants; EU-Consult.