Free Wills Month start in Nederland

15/01/2018

In 2019 wordt de eerste Free Will Month in Nederland georganiseerd. De campagne biedt gedurende een maand de mogelijk om gratis een testament te maken met een goed doel er in. De campagne wordt mogelijk gemaakt door een groep goede doelen en deelnemende notarissen.

Het concept Free Will Month bestaat al sinds 2005 in Groot-Brittannië en heeft zich bewezen. Sinds de start van Free Wills Month zijn al 50.000 testamenten opgemaakt voor bijna alle bekende grote ‘charities’. Het overgrote deel van de testamenten bevat begunstigingen voor goede doelen. Ook in Canada is het concept inmiddels succesvol uitgerold.

Met de Free Wills Month bereiken goede doelen potentiele erflaters buiten hun eigen donateursbestand. Gemiddeld de helft van alle ontvangen nalatenschappen komen van mensen die bij leven geen aanwijsbare relatie hadden met het goede doel. De essentie is dat mensen die anders geen testament zouden opstellen, nu wel deze stap nemen. Projectleider is Suzanne Morton-Taylor. Voor meer informatie contact Arjen van Ketel of Suzanne Morton-Taylor via  contact