Nieuws

10 fondsenwervers voltooien leergang nalatenschappen 2020

22/08/2019

In juli sloten we de 9e Leergang Nalatenschappen af. De 10 afgestudeerden van dit jaar: Christel Beentjes (Bio Vakantieoord), Arianne van Ballegooij (Universiteitsfonds Wageningen) Barry Jager (Leprastichting), Hermance Collot d’Escury (Prinses Maxima Centrum), Judith van Kranenburg, Berrie Jurg en Angelique van Dijk (Oranje Fonds), Margot Kiezenberg (Zonnebloem), Marnix Lok (Stichting Vluchteling) en Hieper Verheggen (Freelancer).

Lees verder


Legacy Conferentie in Londen

22/08/2019

Ook dit jaar gaan we met een groep naar de jaarlijkse Legacy Conference op maandag 28 oktober in Londen. Naast het hoofdprogramma organiseren we ook een extra programma rond het 25-jarig jubileum van Legacy Foresight. En helpen we contact te leggen met je Britse collega’s voor een 1 op1 bezoek op dinsdagmiddag.

Lees verder


Gastspreker 'Nalaten en Cultuur' bekend

07/08/2019

Op 18 september start de driedaagse training ‘Nalatenschappen werven voor Cultuur’. Gastsprekers zijn Lena Vizy van Amnesty International, Robbert Jan Feunekes van het Universiteitsfonds Universiteit Utrecht en oud kandidaat-notaris Jan Bart Uildriks van It Fryske Gea.

Lees verder


Consumenten Onderzoek Legacy Monitor verschenen

26/06/2019

Dit onderzoek geeft aan dat de omstandigheden voor het nalaten aan goede doelen zich positief ontwikkelen. Het percentage 50-plussers met een testament is licht gestegen naar 46%. Ook stijgt het aantal mensen met interesse om een goed doel op te nemen. Een groter deel van de oudere Nederlanders voelt zich zeker over hun financiële situatie na pensionering. Ook over goede doelen zijn zij meer positief, al blijft men kritisch over de hoeveelheid giftverzoeken. Dit laatste geldt nog niet voor de ontvangen communicatie rond nalaten.

Lees verder


Aanmelden Legacy Monitor 2020

12/04/2019

Zoek je, net als 19 marktleiders in de nalatenschappenwerving, het maximale inzicht in de inkomsten uit nalatenschappen en in de kansen en risico’s voor je eigen  wervingsprogramma?

Lees verder


Vier nieuwe deelnemers aan Legacy Monitor 2019

12/04/2019

Legacy Monitor Netherlands 2019 is gestart met 4 nieuwe organisaties: Alzheimer Nederland, IFAW, National Ouderenfonds en Plan Nederland. Samen zijn de 19 consortium leden van 2019 goed voor bijna de helft van alle nalatenschappeninkomsten van de top 100 nalatenschappenontvnagers in Nederland. Het programma van dit jaar gaat door met analyseren van de performance en de marketing benchmak, Daarnaast is ere en update van de marktprognose van nalatenschappen en nieuw onderzoek naar de motivatie en gedrag van de nalaten-donateurs .

Lees verder


Initiatief Nalaten & Cultuur

08/04/2019

Leenaers Verloop Van der Westen en Arjen van Ketel Legacy Fundraising zijn gaan samenwerken om de cultuursector te versterken in hun werving van nalatenschappen. Daarvoor zijn ze het ‘Initiatief Nalaten & Cultuur’ gestart, waarmee ze een platform willen bieden om kennis en ervaring te delen, onderzoek gaan doen en trainingen, coaching en advies aanbieden.

Lees verder


Legacy Monitor 2018 Nederland, gratis snapshot report nu beschikbaar.

10/10/2018

Het nieuwste marktonderzoek met de 19 vooraanstaande Nederlandse organisaties geeft ons een actueel diep inzicht in werving en inkomsten van nalatenschappen. Voor de belangrijkste conclusies en het bestellen van het snapshot report lees hier verder:

Lees verder


Specialisatie in werving van Nalatenschappen

02/07/2018

In januari 2019 start in Amsterdam alweer de 9e leergang werving nalatenschappen. De leergang is een absolute aanrader voor iedereen die professioneel nalatenschappen wil gaan werven. Grote organisaties als Hartstichting, Leger des Heils, Artsen zonder Grenzen, Greenpeace en de Dierenbescherming leiden hier hun medewerkers nalatenschappen op.

Lees verder


Free Wills Month start in Nederland

15/01/2018

In 2020 wordt de eerste Free Will Month in Nederland georganiseerd. De campagne biedt gedurende een maand de mogelijk om gratis een testament te maken met een goed doel er in. De campagne wordt mogelijk gemaakt door een groep goede doelen en deelnemende notarissen.

Lees verder