Gratis Testament Maand start in Nederland

28/08/2020

In mei van 2021 plannen we de eerste Gratis Testament Maand in Nederland. De campagne biedt gedurende een maand de mogelijk om gratis een testament te maken met een goed doel er in. De campagne wordt mogelijk gemaakt door een groep goede doelen en deelnemende notarissen.

Het concept Free Wills Month bestaat al sinds 2005 in Groot-Brittannië en heeft zich bewezen. Sinds de start van Free Wills Month zijn al 50.000 testamenten opgemaakt voor bijna alle bekende grote ‘charities’. Het overgrote deel van de testamenten bevat begunstigingen voor goede doelen. Ook in Canada is het concept inmiddels succesvol uitgerold.

Met de Gratis Testament Maand bereiken goede doelen potentiele erflaters buiten hun eigen donateursbestand. Gemiddeld de helft van alle ontvangen nalatenschappen komen van mensen die bij leven geen aanwijsbare relatie hadden met het goede doel. De essentie is dat mensen die anders geen testament zouden opstellen, nu wel deze stap nemen. Kijk hier en scroll bij Tools door naar Gratis Testament Maand voor meer informatie of neem contact op met Arjen van Ketel  via contact