Nalatenschappen werven in Corona-tijd?

13/05/2020

Nu Nalatenschappen Werven?

Op 30 april bespraken we in een webinar bij NLFL over nalatenschappenw erven nu en na Corona, met mooie voorbeelden van de actuele aanpak bij CliniClowns.

Claire Routley vertelde vorig jaar op de legacy Conference in Londen ons dit verhal. Voor nalatenschappenwervers sie er niet bij waren verplichte kost:

 Top funddraisers Russell James en Michael Rosen geven het Amerikaanse perspectief: Een donateur helpen om zich beter te voelen draagt bij aan de inkomsten van goede doelen. Dit uitgebreide artikel laat zien dat als we goed begrijpen hoe onze psychologie werkt in deze Corona-tijd, we op de juiste manier de mogelijkheid van begunstigen van goede doelen onder de aandacht kunnen brengen. Verplichte kost voor alle nalatenschappenwervers. Neem even de tijd om deze 5000 woorden tot je te nemen. Je krijgt er geen spijt van.

Over een andere Britse visie twijfel ik wat. Marina Jones schrijft in haar blog over 'Tribal times: understanding our reactions to coronavirus and adapting our fundraising' Ik twijfel met name over de wat binnenlandse uitleg van het woord 'Tribaal'. Het is een variant op de uileg van de Terror Management Theory voor nalatenschappenwervers. En dat is weer buitengewon belangrijk.


Rob Cope van de Britse gemeenschappelijke campagne Remember a Charity publiceerde op 30 maart over de Britse situatie, relevant voor Nederland: 

Zeer relevant ook voor Nederland, maar bedenk dat er ook wat verschillen zijn met onze situatie.
De Britse pers is zeer kritisch en zelfs wantrouwend ten opzichte van goede doelen. In het VK mag men thuis een testament maken, maar daar moeten wel getuigen bij zijn. En lees door tot het einde over 'In memory Giving' dat is iets wat we nu  in Nederland ook veel beter moeten faciliteren.